Pcela MK

Форум

Форум

Соопштенија и известувања во врска со Форумот; барања, критики, предлози, совети...
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Правилници, закони, субвенции пчеларски здруженија

Threads
0
Messages
0
None

Субвенции

Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Пчеларски здруженија

Пчеларски здруженија (друштва) во Р.Македонија.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Медоносна пчела и пчелни производи

Медоносна пчела (Apis mellifica)

Членови на пчелното семејство; биологија, раси, карактеристики на медоносните пчели.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Пчелни производи

Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Пчеларење

Пчеларење - практично пчеларење

Пчеларење: методи, техники, прихрана и т.н.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Пчеларници

Видови на пчеларници; како треба да изгледа еден пчеларник и место за претставување на нашите пчеларници.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Пчеларска опрема

Кошници (сандаци)

Типови и стандарди на кошници, елементи, модификации и технологија на пчеларење.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Опрема, алати, материјали...

Дополнителна пчеларска опрема, алати, материјали за изработка на опрема...
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Болести и непријатели, лечење, сузбивање, заштита

Болести на адултни пчели

Болести на возрасни пчели.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Болести на леглото

Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Останати болести и лекарства

Останати болести, лекарства и препарати.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Други непријатели

Штетници, натрапници; труење: пестициди, отрови...заштита, сузбивање.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Oстанати теми

Останати теми во пчеларството

Се што ве интересира а не можете да го најдете во другите теми.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Медоносни растенија и пчелни паши

Медоносна флора и пчелни паши во нашата земја.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Литература

Книги, списанија, филмови и друга литература поврзана со пчелите и пчеларството.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Eкологија, временска состојба и клима

Екологија и животна средина; клима, климатски промени и временска состојба.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Берза и огласи

Купо-продажба, огласи, размена и понуди за опрема и производи.
Threads
0
Messages
0
Threads
0
Messages
0
None

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
1
Messages
1
Members
36
Latest member
dgsfdgs1
Top